Tampester – ekat reenit takana

Posted on

Ensimmäiset suurleirin harjoitukset takana. Treenit veti Suomen poomsae maajoukkuuen päävalmentaja Ji Pyo Lim ja kaksi korelaista Taekwondo peace corpsin mustaväistä taekwondointa. Ensimmäiseksi illaksi oli tullut paikalle jo noin 50 henkilöä ja huomenna tulee lisää. Mukavaa oli se, että mukana oli suurin piirtein puolet aikuisia. Keltaisesta vyöstä mustaan. Ja ei tarvinnut Sisulaisena ainakaan hävetä. Eli samanlaisia tunareita ne on muuallakin. Toki joukossa oli muutamia huipputason alle 20 vuotiaita, mutta niistä viis.  Pääkoutsi itse oli vielä matkalla ja ottaa ohjat sitten huomenna.

Alkulämmöt otettiin juoksemalla rivissä hiljempaa ja kovempaa. Väliin tehtiin erilaisia hyppyjä, polvennostoja ja peruspotkuja. Sitten jakauduimme kahteen ryhmään. Osa meni ottelutreeneihin. Minä jäin perheen pienimmän kanssa perustekniikkatreeneihin. Kyseessä oli melkoisen oldschool treenit, tosin onneksi aika kevyet. Onneksi todellakin. Yhtään kovemmat ja olisin ruvennut itkemään väsymyksen vuoksi.

Meitä ohjasi Peace Corpsin mustavöinen (4 dan) tyttö joka puhui pelkkää koreaa ja sitäkin melkoisen tiukalla äänensävyllä. Onneksi siihen on jo kotona tottunut. Harjoittelimme peruspotkuja ja torjuntoja. Tyttö potkaisi sivupotkun suoraan kohti kattoa ja meidän piti tehdä sama perässä.  Aika harva siinä onnistui. Mukavan säväytteen antoi se, että meidän piti koko ajan laskea mukana koreaksi. Jostain syystä lukion koreankurssini jäi vähiin,  mölisin siis mukana jotain omiani. Kovalla äänellä tietysti kuten tyyliin kuuluu. Oli ihan mukava kokea erilaiset treenit. Vielä mukavampaa oli huomata pysyvänsä mukana. Jollain tavalla.

Treenit kesti n. tunti kaksikymmentä minuuttia. Loppukevennyksenä Ji Pyo sanoi että tänään vain lämmiteltiin ja huomenna sitten mennään todella kovaa koko päivä.

Nyt juodaan poikien kanssa hotellin baarissa palautusjuomat ja mennään nukkumaan. Huomenna lisää. Jos kykenen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 43 = 50