Tampester päivä 2 – tätä minä pelkäsinkin

Posted on

Lavvantaiaamu tampereella. Hämeenpuiston Cumulus tarjosi meille aamulla parastaan. Tarjolla oli munakokkelin ja muun perussetin lisäksi myös mustaamakkaraa ja puolukkahilloa. Henkka otti – minä söin.

Treenit alkoi aamulla klo 10 eilen esitellyn korelaisen nuoren naisen komennossa. Jengi ajettiin alkulämpöjen jälkeen kolmeen ryhmään. 10-6kup, 5-2 kup ja poomit + mustat omassa ryhmässään.  Olin Renen kanssa samassa ryhmässä. Henkka joutui tuohon 10-6 kup ryhmään.

Ohjelma oli seuraava: treni 1: Poomsae, treeni 2: potkutekniikka ja treeni 3: ottelu. Aamumme ryhmässä alkoi mielestäni aika napsakalla alkulämmöillä, jotka oli siis toiset alkulämmöt heti alkulämpöjen jälkeen.  Jakauduimme neljään jonoon, jossa sitten nautikselimmekin olostamme seuraavat 1,5 tuntia. Ensimmäistä poomsaeta emme tehneet, sen sijaan opettelimme perusaskelia, perustorjuntoja jne. Old school meininki jatkui ja koko ajan piti tehdä kovempaa ja kovempaa. Likka opetti perusasennot ihan hyvin ja ollakseen täysi sadistiksi hän kuitenkin hymyili koko ajan pirteästi. Polvennoston tärkeyttä hän korosti, koska se on avain kaikkeen. Ja sitä polveahan sitten nostettiin kerran jos toisenkin. Kierto- ja sivupotkuja piti tehdä päänkorkeudelle ja mokoma voodoonoita kehtasi sanoa minulle . ” kick up, no? Why no kick up? You kick up now yes?”. Tähän sitten melko tehokas loppujumppa ja sitten lounastauko.

Lounaaksi söimme eväitä ja fiilis oli korkella. Osallistujia oli paikalla 120 ja jokaisella hymy herkässä. Lounastauon aikana henkka laastaroitiin pikku onnettomuuden vuoksi. Varapukua ei ollut, mutta veri näyttää vlkoisessa dobokissa hyvältä.

Treeni numero 2 oli siis potkutekniikkaa. Totta kai reteet alkulämmöt ja sitten potkujen perusasioiden hiontaa. Ensin perus riviasetelmassa, jossa haettiin ensi polvennoston kautta sen tärkeyttä ja sitten painotettiin painonjakaumaa ja jalan palautusta. Tehtiin hyvin selväksi, että potkuun kuuluu lataus ja laukaisu. Sitten mentiin jonoissa parin kanssa. Nosteltiin taas vähän polvia. Tämän jälkeen pädiduunia ja loppulämmöt. Treenit oli hyvät, mutta nyt oli jo samalle päivälle lähes 4 tuntia harjoituksia. Tämä setä oli aika poikki. Vain Grandmaster Jung jäljellä.

Vartin tauon jälkeen Piirinmestari Jung otti siis ryhmämme haltuun. Olympiasankarilla oli kullitetut kaulukset ja kaikki. Ajattelin ja toivoin hänen pitävän arvolleen sopivat leppoisat treenit. Kävi ilmi, että ukko on kuntoiluhullu ja niin siis mekin. Nautin suuresti kun teimme taputuspunnerruksia. Aikuiset miehet 30 ja lapset ja naiset 10. Aikuisia miehiä oli mukana lisäkseni ryhmässä 3 ja kaikilla ikää ja painoa. Lapsissa oli taas kisakiertuetta kiertäviä tappelukoneita, jotka punnertaa unissaankin huvikseen. Oletteko koskaan muuten kokeillut olla punnerrusasennossa ja siitä lantiota jännittämällä pyörähtää 90 astetta? Ihanaa. Tätä tehtiin niin kauan, että jokainen oli mennyt 5 kertaa ”kellon ympäri”. Lisäksi tehtiin kaikkea muuta helvetissä keksittyä. Nosteltiin polveakin taas muutama sata kertaa. Ukko ei ollut koskaan edes kuullut sanaa KYMMENEN. Aina NELJÄKYMMENTÄ tai KOLMEKYMMENTÄ toistoa. Minä en ole ollut ikinä näin poikki. Se äijä oli ihan hullu. Katsoi silmiin, nauroi ja ruoski lisää.  Näin oppimielessä mieleen jäi hartioiden ikuinen rentous, askelluksen/liikkumisen tärkeys ja venyvyyden tärkeys. Ja ne polvennostot.

Treenien loppuvaiheessa en ihan oikeasti saanut jalkaa kymmentä senttiä irti maasta. Kyykkyyn meno täysi mahdottomuus, venyttelystä ei tullut mitään jne. AIVAN LOPPU. Siis totaalisen.

Tämän jälkeen oli vielä luento taken historiasta, jota piti 4 dan Jari Hintsanen. Kaksi ikäistäni kanssakärsijää nukahti tatamille kesken luennon. Ei suinkaan luennon vika, vaan tolkuttoman rankan päivän. Nyt en heitä edes vitsinä, mutta en oikeesti tiedä pääsenkö aamulla reeneihin. Mutta – oli todella nastaa. Ja tulen ensi vuonna uudestaan. Aion myös vaikka pakottaa osan teistä Sisun vanhoista mukaani.           Grandmaster Jung ja V-mäen pojat

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

32 − 24 =